Letölthető keresztény lelkiségi irodalom

A lelki növekedés minden keresztény számára az egyetlen út, mely Krisztuson keresztül Istenhez vezet.
("Én vagyok az út az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához csakis énáltalam!" János 14,6.)
A lelkiismeretes (tudatos és akarattal teli) törekvés Isten felé a kislépések stratégiájában is képes kiteljesedni, azaz nem az egyik napról a másikra történő nagy változásokat hajszolom, és azok esetleges be nem következését teljes kudarcként élem meg, hanem célorientáltan haladok Krisztus mögött, mint a jó tanítvány! Ebből fakadóan a türelem és a következetes kitartás (a nem adom fel) stratégia jó, ha jellemzi a lelki fejlődésünket.

A lelki növekedés, ha már elindult olyan, mint egy friss hajtás és rendszeres gondozást igényel. Hogyan indulhatunk el növekedés útján tehát? Elsősorban imádságon olvasáson és hitünk közösségben történő megélésén keresztül! Ez utóbbi rendkívül fontos, akarjunk tartozni és eljárni keresztény csoportba a vasárnapi szentmise/istentisztelet látogatáson túl. Imádkozzunk rendszeresen és tegyük szokásunkká a Szentírás olvasását - még akkor is ha nehézkesnek érezzük az ott olvasottak megértését.

Fogjunk a kezünkbe olyan lelki táplálékot is, amely irányt vagy példát mutat a számunkra. Az alábbiakban néhány olyan erőforrást szeretnék megosztani a katolikus lelkiségi irodalomra fogékony érdeklődőkkel, melyek ingyenesen olvashatók vagy letölthetőek a Pázmány Péter Katolikus Online Könyvtáron keresztül. Ebben a könyvtárban több száz könyv és szép verseskötet tölthető le ingyenesen.